Laxburgare

Laxburgare

Av: / Foto: Ulrika Pousette
20 min
4 biffar
Läcker laxburgare med rucola och fetaost.
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Fetaost, Dill, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 500 g laxfilé utan skinn och ben
    2. 1 tsk salt
    3. 1 st ägg
    4. 2 msk hackad dill
    5. 1 msk sweet chilisås
    6. ½ msk rapsolja
    7. 8 st tunna skivor bondbröd à 30 g
    8. 50 g rucola
    9. 1 st liten rödlök, skivad
    10. 200 g körsbärstomater, halverade
    11. 100 g fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxfilén i bitar. Mixa med salt i en matberedare och tillsätt sedan ägg, dill och chilisås. Mixa till en slät färs.

    2. 2.

      Forma färsen till fyra burgare. Pensla med olja och stek dem 3–4 minuter på varje sida.

    3. 3.

      Rosta brödskivorna och lägg laxburgarna på hälften av dem.

    4. 4.

      Fördela salladen på fyra tallrikar eller på ett stort serveringsfat. Lägg laxburgarna ovanpå och toppa med lök, tomat och fetaost. Avsluta med en brödskiva som lock och servera genast.

Fler recept på:
Burgare, Sallad, Fetaost, Dill, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?