Laxbiffar med ingefära

Laxbiffar med ingefära

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
2 portioner
Laxen får en ny konsistens när man gör biffar av dom, läckert och gott, något för både stora och små!
Fler recept på:
Biffar, Sallad, Fisk, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 400 g sötpotatis
    2. 1/2 msk olja
    3. salt, peppar
    4. 250 g laxfilé
    5. 2 msk matlagningsgrädde
    6. 1 msk ingefära
    7. skal av 1/2 lime
    8. 2 krm salt
    9. 1 krm peppar
    10. 2 msk koriander
    11. 1/2 msk olja
  1. Servering

    1. sallad
    2. limeklyftor
  2. Sås

    1. 2 msk lättmajonnäs
    2. 1 msk matyoghurt 8%
    3. skal av 1/2 lime
    4. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär 400 g sötpotatis i bitar. Blanda med ½ msk olja, salt och peppar. Ugnsrosta i 225° 20–30 min.

    2. 2.

      Mixa 250 g laxfilé till färs med 2 msk matlagningsgrädde, 1 msk finriven ingefära, finrivet skal av ½ lime, 2 krm salt och 1 krm peppar. Smaksätt ev med 2 msk hackad färsk koriander. Forma biffar och stek i ½ msk olja.

    3. 3.

      Servera med sallad, limeklyftor och en sås av 2 msk lättmajonnäs, 1 msk matyoghurt 8%, finrivet skal av ½ lime, limesaft, salt och peppar.

Fler recept på:
Biffar, Sallad, Fisk, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?