Laxaladåb

Laxaladåb

Av:
120 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 1 kg färsk lax
  2. Sås

    1. 1½ dl vispgrädde
    2. 2 dl gräddfil
    3. 1½ dl majonnäs
    4. 3 msk chilisås
    5. 1 dl hackad dill
    6. 9 st gelatinblad
    7. salt
    8. peppar
    9. paprikapulver
    10. frysta gröna ärtor
    11. (räkor, kräftstjärt eller crabfish)

Gör så här

    1. 1.

      Lax: Koka laxen på sedvanligt vis med pepparkorn och lagerblad. Låt kallna i spadet.

    2. 2.

      Rensa laxen från ben och dela i litet större bitar.

    3. 3.

      Såsen: Vispa grädden och blanda sedan i gräddfil, majonnäs, chilisås och hackad dill. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Spara litet sås till garnering.

    4. 4.

      Montering: Blötlägg gelatinbladen i vatten i 10 minuter. Krama ur men låt litet vatten vara kvar. Smält bladen på svag värme. Tillsätt sedan såsen.

    5. 5.

      Vänd ner laxbitar och räkor, kräftstjärtar eller crabfish (spara några till garnering) försiktigt för hand i såsen.

    6. 6.

      Fyll blandningen i en kransform och ställ kallt över natten.

    7. 7.

      Garnera med sås och räkor, kräftstjärtar eller crabfish. Fyll hålet med gröna ärtor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?