Lax- & räkpuck

Lax- & räkpuck

Av: / Foto: Erik Karlsson
15 min
4 port
Förrätten ska vila en stund i kylen innan den serveras. Perfekt för dig som vill förbereda kvällens meny i lugn och ro!
Fler recept på:
Avokado, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 200 g kallrökt lax
    2. 2 st avokador
    3. 10 cm gurka
    4. 1/2 dl hackad dill
    5. 1 lime, rivet skal och saft
    6. rapsolja till pensling
    7. 150 g skalade räkor
  1. Garnering

    1. dill
    2. limeklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka laxen.

    2. 2.

      Skala, kärna ur och finhacka avokadon. Skala gurkan och klyv den på längden. Skär bort kärnhusen och finhacka gurkan. Blanda avokado och gurka med dill, limeskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Pensla 4 koppar eller små skålar med olja. Lägg ett lager räkor i botten på kopparna. Fördela avokadoröran ovanpå och avsluta med laxhacket. Tryck till lite med baksidan av en sked så det packas i kopparna. Låt stå kallt minst 1 tim.

    4. 4.

      Stjälp upp puckarna på 4 tallrikar. Garnera.

Fler recept på:
Avokado, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?