Lax på smörstekt bröd

Lax på smörstekt bröd

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
30 min
6
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket 140 g bacon
    2. 250 g färsk, benfri laxfilé utan skinn
    3. 6 skivor formfranska
    4. smör och eller olja till stekning
    5. ca 1 dl blandad sallad
    6. ca 2 msk kapris
  1. Röra:

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 3/4 tsk citronpeppar
    3. 2–3 krm torkad dill
    4. 1 krm chiliflakes
    5. 1/2 tsk sambal oelek
    6. 2 tsk traditionell senap

Gör så här

    1. 1.

      Blanda röran och ställ in i kyl för att mogna. Smaka av om ev mer kryddor behövs.

    2. 2.

      Knaperstek baconskivorna och låt rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Skär laxen i kuber och låt dembli rumstempererade. Kantskär bröden och stek dem gyllengula i smör och lägg upp på fat.

    4. 4.

      Krydda laxbitarna med citronpeppar eller salt och peppar. Stek laxen i het panna med smör och eller olja i någon minut runt om, men inte längre än det precis blir klart. Hacka baconet.

    5. 5.

      Fördela sallad på bröden, lägg på lax, röra, strö över knaperstekt bacon och toppa med kapris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?