Lax på grönsaksbädd

Lax på grönsaksbädd

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
4 portioner
Ugnsbakad lax och krispiga grönsaker – läckert och lättlagat.
Fler recept på:
Budgetmat, Dill, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 3 st paprikor i olika färger
    2. 1 st squash
    3. 1 st purjolök
    4. 40–50 g mjukt smör
    5. 4 st portionsbitar benfri laxfilé à 125-150 g
  1. Tillbehör

    1. salt, peppar
    2. 1 knippe dill eller valfria örter
    3. 2 dl färdigköpt smaksatt crème fraiche eller naturell crème fraiche + 1–1/2 påse valfri dippmix

Gör så här

    1. 1.

      Skär grönsakerna i grova bitar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Blanda smör med salt, peppar och hackade örter. Klicka smöret över grönsakerna.

    2. 2.

      Stek i nedre delen av ugnen i 225°, 15–20 min. Krydda laxbitarna med salt och peppar runtom. Ta ut plåten och rör om grönsakerna, gör plats till laxen. Lägg på laxbitarna och stek i ytterligare 8–12 min eller tills laxen precis är färdig.

    3. 3.

      Servera lax och grönsaker med smaksatt crème fraiche.

Tips från kocken

Tips! Tillsätt 1–2 fint rivna vitlöksklyftor i smöret med örter och kryddor för att förhöja smaken på grönsakerna om man så önskar.
Fler recept på:
Budgetmat, Dill, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?