Lax- och tomatgryta med basilika

Lax- och tomatgryta med basilika

Av:
50 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g lax i tärningar
    2. 1 gul lök
    3. 1 vitlöksklyftor
    4. 1 squash, ca 200 g
    5. olivojla
    6. 500 g krossade tomater
    7. 2 dl vatten
    8. 6 potatisar, fasta
    9. 1 hönsbuljongtärning
    10. 1 dl vispgrädde
    11. 1/2 dl fryst basilika
    12. salt

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och pressa vitlöken. Del squashen i halvmånar

    2. 2.

      Fräs all lök och squash, lite i taget, i olivolja i en stekgryta. Lägg squashen åt sidan men låt löken vara kvar

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater och vatten. Skala och dela potatisen i ganska stora bitar. Lägg potatisen och buljongtärningen i grytan

    4. 4.

      Koka under lock till potatisen är mjuk, ca 40 min. Rör ner vispgrädde och basilika. Lägg i laxbitarna

    5. 5.

      Sjud tills laxen är färdig, ca 5 min. Smaka av med salt och servera med ett gott bröd

Är innehållet i detta recept olämpligt?