Lax och spetskål i ugn

Lax och spetskål i ugn

Av:
30 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 2 spetskål
    2. 1 purjolök
    3. 4 bitar lax
    4. olja
    5. japansk soja
    6. vatten
    7. kött- och grillkrydda
    8. peppar
    9. svarta sesamfrön
    10. chiliflakes
    11. 0,5 tub lätt majonäs
    12. 1 dl limejuice
    13. salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Dela spetskålen i 8 lika stora klyftor. Ansa och skölj purjolöken. Skär i grova bitar.

    3. 3.

      Lägg lax, kål och purjolök på en plåt. Krydda laxen med kött- och grillkrydda. Ringla över olja och soja samt ev. sesamfrön.

    4. 4.

      Rör ihop chiliflakes, majonnäs, limejuice, vatten och salt till en sås.

    5. 5.

      Ställ plåten i mitten av ugnen i 10 minuter. Kontrollera att laxen är klar i mitten innan du tar ut den från ugnen.

    6. 6.

      Servera laxen och spetskålen med limesås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?