Lax och spetskål

Lax och spetskål

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser (4 portioner) 1 spetskål 1/2 blomkål 2 morötter 1 dl vitt vin 2 dl grönsaksbuljong 5 enbär Salt & peppar 3 msk olivolja 1/2 kruka timjan 500 gram lax

Gör så här

    1. 1.

      1. Sätt på ugnen. 2. Koka upp buljong, vitt vin och enbär och låt det koka ner tills att 2 dl är kvar. 3. Dela spetskålen i fyra delar, bryt blomkålen i mindre buketter och skär morötterna i sneda bitar, cirka en centimeter tjocka. Lägg allt i en ugnsform och häll över buljongen. Avsluta med salt, peppar och lite olivolja. 4. Tillaga mitt i ugnen i 35 minuter. 5. Ta ut formen och lägg på laxen, ös lite av buljongen över och grädda i ytterligare 10-15 minuter beroende på tjocklek. 6. Toppa

Är innehållet i detta recept olämpligt?