Lax och spenatpasta

Lax och spenatpasta

Av:
30 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 10 nystan tagliatelle
    2. 2-3 st laxfileer
    3. 1 msk olja
    4. 1 st schalottenlök
    5. 150 g fryst bladspenat
    6. 0.5 dl matlagninsvin
    7. 2 dl grädde
    8. 1 st fiskbuljongtärning
    9. salt, peppar och riven muskotnöt
    10. maizena
  1. Garnering

    1. parmesanost och färsk bladspenat

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxen i kuber och salta och peppra. Stek kuberna i olja tills de får fin färg och ta upp dem ur stekpannan.

    2. 2.

      Tina spenaten nästan klar i mikro.

    3. 3.

      Fräs löken mjuk. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar och riven muskot.

    4. 4.

      Tillsätt vin och grädde och låt såsen koka ihop i några minuter. Om den är för lös, tillsätt lite maizena.

    5. 5.

      Koka pastan.

    6. 6.

      När såsen och pastan är färdig, vänd ner laxkuberna i såsen och blanda ner såsen i pastan.

    7. 7.

      Servera med riven parmesanost och färsk bladspenat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?