Lax- och spenatgratäng

Lax- och spenatgratäng

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
4 personer
En smarrig lax- och spenatgratäng.
Fler recept på:
Gratäng, Tomater, Äpple, Citron, Potatis, Rödlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 100 g bladspenat
    2. 200 g färskost
    3. 150 g fetaost
    4. 3 st ägg
    5. 3 dl matlagningsgrädde
    6. 250 g varmrökt lax
    7. 4 st potatisar
  1. Tillbehör

    1. 2 st tomater
    2. 1 st rödlök
    3. 1 stjälk blekselleri
    4. 1 st granatäpple
    5. 1 msk citronsaft
    6. 3 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Låt spenaten mjukna i lite kokande vatten några minuter, häll av och blanda den med smulad färskost och fetaost. Vispa ägg och matlagningsgrädde. Dela laxen i bitar.

    3. 3.

      Lägg lax, spenat, ost och tunt skivad potatis i en ugnsfast form. Häll över äggblandningen och ställ in i ugn ca 30-40 minuter.

    4. 4.

      Tärna tomaten och rödlöken fint. Skär bleksellerin i tunna skivor. Dela granatäpplet och plocka ur kärnorna, blanda alltsammans. Rör samman citronsaft och olivolja och ringla över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?