Lax- och skaldjursgryta med körsbärstomater och rotfrukter

Lax- och skaldjursgryta med körsbärstomater och rotfrukter

45 min
6 personer
Härlig fiskgryta med glada färger!
Fler recept på:
Grytor, Skaldjur, Fisk, Tomater, Vitlök, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 4 morötter
    2. 3 palsternackor
    3. 1 fänkål
    4. 1 gul lök
    5. 2 vitlöksklyftor
    6. smör
    7. 1 liter vatten
    8. 2 fiskbuljongtärningar
    9. 1 kruka färsk timjan
    10. 6 potatisar
    11. 2 dl vitt vin
    12. 3 dl grädde
    13. 800 g laxfi lé
    14. 1 burk kräftstjärtar i lag (och/eller 400 g färska räkor med skal)
    15. 200 g körsbärstomater
    16. färsk timjan
    17. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Strimla fänkålen och löken och finhacka vitlöken. Fräs allt i lite smör i en stor gryta utan att det tar färg.

    2. 2.

      Häll på vattnet, smula i fiskbuljongen och lägg i rikligt med färsk timjan. Låt sjuda i cirka 15 minuter.

    3. 3.

      Koka under tiden potatisen i en separat kastrull, var noga med att den inte blir för mjuk. Häll i vitt vin och grädde och smaka av med salt.

    4. 4.

      Skär laxen i bitar och lägg i den tillsammans med kräftstjärtarna och halverade tomater. Lägg i den kokta potatisen (gärna skuren i halvor) och låt allt bli varmt.

    5. 5.

      Toppa med lite fina timjankvistar och servera med ett gott bröd.

Fler recept på:
Grytor, Skaldjur, Fisk, Tomater, Vitlök, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?