Lax- och räkwok med smak av ingefära

Lax- och räkwok med smak av ingefära

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Recept på lax-och räkwok med smak av ingefära.
Fler recept på:
Chili, Morot, Rödlök, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 600 g laxfilé
    2. ca 150 g skalade räkor, ca 500 g räkor med skal
    3. 1–2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st rödlök
    5. 1 st morot
    6. 1 st paprika, valfri färg
    7. 5 st salladslökar
    8. 100 g rädisor, ca 12 st
    9. 5 cm färsk ingefära
    10. sesamolja till stekning
    11. salt och peppar
    12. 1 pkt sockerärter, ca 150 g
    13. ca 1/2 msk torkade chiliflakes
    14. 1 näve färsk babyspenat, ca 50 g

Gör så här

    1. 1.

      Dela laxen i mindre bitar.

    2. 2.

      Skala vitlöken och riv fint. Skala och skiva rödlöken.

    3. 3.

      Skala moroten och skär tunt. Dela paprikan i mindre bitar. Skölj och strimla salladslök och rädisor. Skala ingefäran och riv fint.

    4. 4.

      Stek laxen i lite sesamolja, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

    5. 5.

      Nu ska grönsakerna wokas samman. Börja med rödlök, morot och paprika. När de fått lite lagom tuggmotstånd vänder du ner sockerärter, salladslök och rädisor.

    6. 6.

      Smaka av med salt, peppar, vitlök, chiliflakes, ingefära och sesamolja. Vänd ner lax, räkor och spenat. Vill du ha rätten matigare kan du servera ris eller nudlar till.

Fler recept på:
Chili, Morot, Rödlök, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?