Laxfyllning: Skär laxen i små bitar. Skala ägget och riv det på den grova sidan av ett rivjärn, eller dela det tre gånger i en äggdelare så det blir hackat. Blanda ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Räkfyllning: Låt räkorna rinna av ordentligt och hacka dem grovt. Blanda ihop med resterande ingredienser och salta och peppra.
Topping: Blanda ihop alla ingredienserna och salta och peppra.
Stansa ut rundlar av brödet så nära kanterna som möjligt med hjälp av en utstickare eller ett glas.
Fördela fyllningarna på vardera 4 rundlar och lägg ihop dem till 4 bakelser. Avsluta med en brödrundel på varje bakelse. Bre toppingen ovanpå och runtom bakelserna. Garnera med två vita sparrisar på varje bakelse och toppa med laxskivor, räkor, ägghalvor, böngroddar, rom och finriven pepparrot.