Lax- och potatispizza med pizzasallad

Lax- och potatispizza med pizzasallad

Av: / Foto: Sanna Livijn Wexell
4 Portioner
Pizza är en riktig familjefavorit. I den här varianten är tomatsåsen utbytt mot creme fraiche och sedan toppad med lax, potatis och citron. Supergott!
Annons

Ingredienser

  1. Pizza

    1. 300 g fast Potatis
    2. 1 Pizzadeg
    3. 1 dl Créme Fraiche
    4. 125 g Riven Ost
    5. 200 g Rimmad Lax
    6. 70 g Spenat
    7. 1 Citron
    8. Svartpeppar
  2. Pizzasallad

    1. 500 g Vitkål
    2. 200 g Morötter
    3. 3 msk Olivolja
    4. 0,5 Citron
    5. Salt
    6. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Pizza: Skala potatisen och skär i ½ cm tjocka skivor. Koka i saltat vatten ca 5 min tills de känns mjuka men ej genomkokta. Häll av vattnet och låt potatisen kallna lite.

    3. 3.

      Skala och strimla löken. Rulla ut pizzadegen och kavla ut den så att den blir större och tunnare. Bred crème fraiche jämt över degen och fördela riven ost, potatisskivor och lök över. Toppa med laxskivor och grädda i ugnen ca 15 min tills pizzan är genombakad och fått fin färg. Skölj spenat och citron. Riv skalet av citronen.

    4. 4.

      Pizzasallad: Strimla vitkålen och skala och riv morötterna. Blanda i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt och peppar efter smak.

    5. 5.

      Toppa den färdiggräddade pizzan med citronskal, spenat och lite extra svartpeppar för dem som vill ha.

Är innehållet i detta recept olämpligt?