Lax och klyftpotatis

Lax och klyftpotatis

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
5 portioner
Ugnsbakad lax och klyftpotatis får extra liv med chorizo, citron och tomater. Supergott!
Fler recept på:
Grytor, Citron, Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 700 g potatis i klyftor
    2. 2 msk olja
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 300 g chorizo
    6. 4 st portionsbitar laxfilé
    7. 1 st citron
    8. 200 g småtomater
    9. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Lägg potatisen på en plåt. Droppa över olja. Salta och peppra.

    2. 2.

      Sätt in i 225°, 20 min. Skär korven i bitar. Ta ut plåten och lägg dit lax, korv, citron i bitar, tomater och färsk timjan. Salta och peppra på laxen.

    3. 3.

      Sätt in i ugnen ytterligare 15–20 min. Strö över mer färsk timjan.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Kontrollera ingredienserna i korven.
Fler recept på:
Grytor, Citron, Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?