Lax- och Grönsaksgratäng

Lax- och Grönsaksgratäng

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 8 laxfiléer
    2. 1 citron
    3. 12 körsbärstomater
    4. 1 knippe sparris
    5. 1 purjolök
    6. 5 dl creme fraiche
    7. 3 dl grädde
    8. 4-5 msk hummerfond
    9. 0,5 dl vitt vin
    10. salt, svartpeppar
    11. 150 g riven smakrik gratängost
    12. 240 g skalade räkor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 gr.

    2. 2.

      Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.

    3. 3.

      Pressa citronen över. Krydda. Skär av knopparna (ca 5 cm) på sparrisen och lägg över fisken.

    4. 4.

      Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.

    5. 5.

      Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?