Lax och blomkål i fin form

Lax och blomkål i fin form

Av: / Foto: Anders Norrsell, Erik Karlsson
40 min
4 personer
Blomkål ihop med varmrökt lax i en krämig gratäng!
Annons

Ingredienser

    1. 400 g varmrökt lax
    2. 1–2 st romanesco- el blomkålshuvuden
    3. 1 knippa gräslök
    4. 3 dl vispgrädde
    5. 3 st ägg
    6. salt, peppar
    7. 1 krm riven muskotnöt
    8. 3 dl riven mozzarellaost

Gör så här

    1. 1.

      1. Smula ner laxen i en smord ugnsform. Dela romanescon i buketter, koka dem några minuter i lättsaltat vatten.

    2. 2.

      2. Lägg romanescon i formen och blanda runt med laxen. Hacka gräslöken. Vispa samman grädde och ägg, tillsätt gräslöken och krydda med salt, peppar och muskotnöt. Vänd ner osten och häll blandningen över gratängen.

    3. 3.

      3. Gratinera i 175 grader ca 35 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?