Lax med tagliatelle och spenatsås

Lax med tagliatelle och spenatsås

Av:
20 min
4 portioner
Viktväktarvänligt recept
Annons

Ingredienser

    1. 250 g tagliatelle
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 500 gram lax
    5. 200 gram babyspenat
    6. 1 tsk olivolja
    7. 1 1/2 dl matlagningsgrädde
    8. 0,5 tsk malen muskot
    9. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

    2. 2.

      Skala och hacka lök. Pressa vitlök.

    3. 3.

      Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 3-5 minuter per sida. Lägg över den på en tallrik. Salta och peppra.

    4. 4.

      Lägg ner vitlök, lök och spenat i pannan och låt fräsa några minuter. Blanda ned matlagningsgrädde och krydda med salt, peppar och muskot.

    5. 5.

      Dela laxen i mindre bitar med en gaffel och pressa över citronsaft. Servera med tagliatelle och spenatsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?