Lax med lime & honung

Lax med lime & honung

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
50 min
2 portioner
Den saftiga laxen med marinaden smälter i munnen.
Fler recept på:
Basilika, Morot
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°, 175°
    2. 1 msk olivola
    3. 1 msk pressad lime
    4. 1 tsk honung
    5. 1 krm salt
    6. 1 krm rosépeppar
    7. 2 st bitar laxfilé à 125 g
    8. 1 st stor morot
    9. 200 g kålrot
    10. 150 g palsterkacka
    11. 1 msk olivolja
    12. 1/2 tsk franska örter
    13. 1/2 tsk flingsalt
    14. 1 krm peppar
  1. Servering

    1. matyoghurt 8%
    2. basilika

Gör så här

    1. 1.

      Blanda 1 msk olivolja, 1 msk pressad lime, 1 tsk honung, 1 krm salt och 1 krm rosépeppar. Gnid in 2 bitar laxfilé à 125 g med marinaden och låt ligga framme medan resten förbereds.

    2. 2.

      Skala och strimla 1 stor morot, 200 g kålrot och 150 g palsternacka.

    3. 3.

      Lägg allt i en ugnsform och blanda med 1 msk olivolja, ½ tsk franska örtkryddor, ½ tsk flingsalt och 1 krm peppar. Stek i 225° ca 25 min, vänd runt. Sänk värmen till 175°.

    4. 4.

      Lägg laxen på rotsaksbädden och stek ytterligare ca 15 min. Servera med lite matyoghurt 8% och basilika.

Fler recept på:
Basilika, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?