Lax med granatäppelris

Lax med granatäppelris

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Råris gör den här rätten matigare. Men självklart kan du använda annat ris om du föredrar det.
Fler recept på:
Nötter, Äpple, Chili, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl råris
    2. 70 g bladspenat
    3. ½ granatäpple
    4. ½ dl hasselnötter
    5. 4 portionsbitar laxfilé
    6. 1 fiskbuljongtärning ⒼⓁ
    7. ca 5 dl vatten
  1. Rosa sås

    1. 2 dl crème fraiche Ⓛ
    2. 2 msk majonnäs
    3. 3 msk chilisås
    4. salt och nymald peppar
  2. Tillbehör

    1. lime i skivor

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset. Skölj spenaten. Plocka kärnorna ur granatäpplet och skölj dem i durkslag. Grovhacka nötterna.

    2. 2.

      Blanda såsen. Salta och peppra.

    3. 3.

      Koka fisken ca 8 minuter i buljongen. Blanda ris, spenat, granatäppelkärnor och nötter.

    4. 4.

      Servera laxen med riset, såsen och limeskivor.

Fler recept på:
Nötter, Äpple, Chili, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?