Lax med citronsås & kiwisalsa

Lax med citronsås & kiwisalsa

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 personer
Lyxig lax med citronsås och kiwisalsa.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Tomater, Citron, Potatis, Rödlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st laxfiléer à 150 g
    2. 2–3 msk citronpeppar
  1. Gunillas citronsås

    1. 1 st citron
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1 1/2 dl vispgrädde
    4. 1 st fiskbuljongtärning
    5. 1 tsk saft av citron
    6. salt och vitpeppar
  2. Sandras kiwisalsa

    1. 4 st kiwifrukter
    2. 1/2 st rödlök
    3. 8 st små tomater (blandade sorter)
    4. olja till stekning
    5. 1 msk vitvinsvinäger
    6. 2 msk strösocker
    7. salt och peppar
  3. Servering

    1. 12 st stekta gröna sparrisar
    2. pressad potatis

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på ca 125 °C.

    2. 2.

      Citronsås: Riv skalet av citronen fint och koka det 1 minut i vatten. Sila bort vattnet och spara skalet. Koka upp citronskalet med crème fraiche, vispgrädde, buljongtärning och citronsaft. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan tills servering.

    3. 3.

      Kiwisalsa: Skala kiwin och dela i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna i klyftor. Fräs ihop det i olja några minuter. Tillsätt vinäger och socker och fräs några minuter till. Smaka av med lite salt och peppar.

    4. 4.

      Krydda laxfiléerna med citronpeppar, salt och peppar och tillaga i mitten av den varma ugnen tills de är färdiga, ca 20 minuter. Servera med såsen och salsan, och ha gärna stekt grön sparris och pressad potatis till.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Tomater, Citron, Potatis, Rödlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?