Lax med asiatisk smak

Lax med asiatisk smak

Av: / Foto: Yvonne Fältström
50 min
4 portioner
Ugnsbakad lax med gemsallad. Lätt att göra. (källa Årets runt 36/2017)
Annons

Ingredienser

  1. Marinad till laxen

    1. 3 msk japansk soja
    2. 3 msk rapsolja
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1,5 msk färsk ingefära finriven
    5. salt
    6. peppar
  2. Parmesansås

    1. 2 dl creme fraiche
    2. 1 dl parmesanost finriven
    3. salt
    4. peppar
  3. Lax & sallad

    1. 600 g laxfilé
    2. 4 st gemsalladshuvuden
  4. Servering

    1. sesamfrö
    2. couscous eller ris

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skär laxen i stora bitar.

    3. 3.

      Klyfta gemsalladen.

    4. 4.

      Lägg lax och gemsallad i stor smord ugnsform.

    5. 5.

      Blanda soja, olja, pressad vitlök, ingefära, salt och peppar i en skål och pensla fisken och gemsalladen med blandningen. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugn 12-15 minuter.

    6. 6.

      Parmesansås: Blanda creme fraiche, parmesanost, salt och peppar.

    7. 7.

      Vid servering: Strö sesamfrö över fisken. Servera med bröd.. Couscous eller ris passar också att servera till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?