Lax lagad sous vide

Lax lagad sous vide

Av: / Foto: Jexixa
50 min
4
Supergod och mör lax med smak av citron och saffran.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 St Laxsida
    2. 1 St Citron, skal och saft
    3. 1-2 Msk Seafoodkryddmix Santa Maria

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort skinnet från laxen och lägg i en vakuumpåse. Se till att ha några extra centimeter för vätskan.

    2. 2.

      Riv skalet på citronen och lägg i en skål. Pressa ned saften och tillsätt kryddblandningen och rör samman.

    3. 3.

      Applicera blandningen på vardera sida av laxen och gnid in med en sked. Förslut påsen med en vakuumförpackare.

    4. 4.

      Tillaga laxen i en sous vide-maskin på 48 grafer i ca 40 minuter. Severa med en ljummen sallad och fräsch sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?