Lax i röd curry

Lax i röd curry

Av: / Foto: Anders Schönnemann
20 min
2 personer
Smarrig vardagsrätt.
Fler recept på:
Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 2 st vitlöksklyftor i tunna skivor
    2. 1 st gul lök skuren i båtar
    3. olja till stekning
    4. 1–2 msk röd curry
    5. 1 tsk strösocker
    6. 1 burk kokosmjölk, 400 ml
    7. ¼ dl färskpressad limesaft
    8. ½–1 dl vatten
    9. 1–2 msk fisksås, brukar finna i hyllan med asiatiska livsmedel
    10. 2 st bitar laxfilé (ca 300 g), välj Krav- eller MSC-märkt
    11. 1 st röd paprika, strimlad
    12. 100 g sockerärter
  1. Servering

    1. färsk koriander
    2. kokt ris, gärna fullkornsris
    3. limeklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Fräs vitlök och lök i lite olja utan att bryna. Tillsätt curry och fräs under omrörning. Vänd ner socker, kokosmjölk, limesaft, vatten och fisksås. Låt koka upp.

    2. 2.

      Lägg försiktigtner lax, paprika och sockerärter. Sjud över svag värme i 3–5 min eller tills laxen är klar. Toppa med koriander och servera med nykokt ris.

Fler recept på:
Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?