Lax i jordnötssås

Lax i jordnötssås

Av:
20 min
4 personer
En utsökt rätt full av smaker från Asien såsom kokosmjölk, röd curry, lime, nötter och koriander. Låter det gott? Byt ut äggnudlarna mot ris om så önskas.
Annons

Ingredienser

    1. 4 Laxfileer
    2. 2 burkar kokosgrädde
    3. 2-3 tsk rödcurry
    4. 2 tsk riven ingefära
    5. 1 dl jordnötssmör
    6. 2 tsk salt
    7. 1/2 saften från en halv lime
    8. 200-300 g äggnudlar
    9. salladslök
    10. färsk chili
    11. cashewnötter
    12. färsk koriander
    13. lime

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv ingefära. Koka upp kokosmjölk tillsammans med röd currypasta, jordnötssmör, ingefära, limesaft och salt en större stekpanna på medelvärme. Lägg i laxfiléerna och låt småputtra i ca 6-7 min. Koka nudlar enligt anvisningar.

    2. 2.

      Dags för uppläggning! Nudlar först, sedan en laxfile och sist sås. Toppa rätten med hackad salladslök, färsk chili, sesamfrön, nötter, koriander och lime.

Är innehållet i detta recept olämpligt?