Lavendelscones

Lavendelscones

Av: / Foto: Augusta Andersson
20 min
6 Scones
Mumsiga både frukosten, fikan och brunchen.
Annons

Ingredienser

  1. Scones

    1. 3 dl Vetemjöl
    2. 1 dl Havregryn
    3. 0,5 tsk Salt
    4. 1 tsk Vaniljextrakt
    5. 2 tsk Bakpulver
    6. 50 g Kylskåpskallt smör
    7. 2 msk Vallmofrön
    8. 1 msk Chiafrön
    9. 2 dl Havremjölk eller vanlig mjölk
    10. 6 Lavendelblommor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Ta bort stjälken från lavendelblommorna.

    3. 3.

      Häll ner mjölken och blommorna i en kastrull och koka upp. Så fort vätskan börjat koka, ta kastrullen från plattan och låt blandningen stå och dra.

    4. 4.

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Fördela det kalla smöret i mjölblandningen så att den får en sandliknande textur.

    5. 5.

      Sila bort blommorna från mjölken och tillsätt vätskan i bunken. Rör till en trög smet.

    6. 6.

      Fördela ut smeten till sex klumpar på en papprad plåt. Toppa eventuellt med flagad mandel eller valfria frön. Skjutsa in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    7. 7.

      Låt svalna på galler.

    8. 8.

      ÄT!

Är innehållet i detta recept olämpligt?