Lavendelfrallor

Lavendelfrallor

110 min
20 Stycken
Lyxiga lavendelfrallor - till söndagsfrukosten eller festbuffén!
Annons

Ingredienser

    1. 6 dl Mjölk
    2. 0.5 dl Olivolja
    3. 50 g Jäst
    4. 7.5 dl vetemjöl special
    5. 7 dl dinkelsikt
    6. 1.5 dl havrekli
    7. 0.5 msk Honung
    8. 1 msk havssalt
    9. 0.5 dl torkade lavendelblommor
  1. Toppa med

    1. havrekli
    2. lavendelfrön

Gör så här

    1. 1.

      Ljumma mjölken och tillsätt oljan. Smula jästen i en bunke och häll i mjölkblandningen; rör tills jästen lösts upp. Tillsätt vetemjöl special, dinkelsikt, havrekli och honung och arbeta i 10 minuter i maskin.

    2. 2.

      Tillsätt salt och lavendelblommor och arbeta i ytterligare 5 minuter. Jäs övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 2 tjocka rullar. Skär varje rulle till 10 bitar. Pensla dem med vatten samt doppa dem i havrekli och lavendelblommor.

    3. 3.

      Lägg frallorna på 2 plåtar med bak-plåtspapper. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?