Lättrimmad sej med morotskräm och gurksallad

Lättrimmad sej med morotskräm och gurksallad

Av:
40 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 600 g sejfilé
    2. 1 kg potatis
    3. 1 frp salladsmix
    4. 1 dl vetemjöl
    5. neutral olja
    6. smör
    7. salt
    8. svartpeppar
  1. Gurksallad

    1. 1 st gurka
    2. 1/2 knippe bladpersilja
    3. olivolja
    4. vitvinsvinäger
    5. salt
    6. svartpeppar
  2. Morotskräm

    1. 1/2 påse morötter
    2. 2 msk neutral olja
    3. 2 msk smör
    4. 1/2 msk vitvinsvinäger
    5. 2 krm salt
    6. 1 tsk torkad dragon
    7. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten.

    2. 2.

      Förberedelser: Skala och skär 1/2 påse morötter i små bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skölj 1 förp salladsmix. Häll 1 dl vetemjöl på en tallrik.

    3. 3.

      Gurksallad: Skär 1 gurka i tunna skivor. Grovhacka 1/2 knippe bladpersilja. Lägg i en salladsskål och dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Rimmad sej: Blanda 10 dl vatten och 4 msk salt i en bunke. Lägg ner ca 600 g sejfilé i rimlagen och låt stå 5-7 min.

    5. 5.

      Morotskräm: Lägg de kokta morötterna i en mixerbunke. Tillsätt 2 msk neutral olja, 2 msk smör, 2 msk vatten, 1/2 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt. Mixa slätt och tillsätt 1 tsk torkad dragon. Smaka av med lite nymald svartpeppar.

    6. 6.

      Torka av den rimmade fisken med hushållspapper och vänd den sedan i vetemjölet. Hetta upp 1 msk neutral olja och 1 msk smör i en stekpanna. Stek fisken 2-3 min per sida.

    7. 7.

      Servera lättrimmad sej med nykokt potatis, morotskräm, gurksallad och salladsmix.

Är innehållet i detta recept olämpligt?