Lättlagad västerbottenspaj med crème fraiche och rom

Lättlagad västerbottenspaj med crème fraiche och rom

Av: / Foto: Ulf Svensson
6 bitar
Varför inte bjuda på klassisk ostpaj som toppas med crème fraiche, rom och lök nästa gång det kommer hem vänner? Servera med en krispig sallad och ett glas gott vin!
Fler recept på:
Västerbottenost, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 125 g smör
    2. 3 dl dinkelsikt
    3. 2 msk vatten
  1. Fyllning

    1. 150 g riven västerbottensost
    2. 4 ägg
    3. 3 dl grädde
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
  2. Servering

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 75 g röd rom, t ex stenbitsrom
    3. 1 finhackad rödlök
    4. 3 msk hackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Kavla ut degen och klä en springform, med ett bakplåtspapper i botten. Nagga och ställ kallt 20 min.

    3. 3.

      Förgrädda pajskalet 10 min.

    4. 4.

      Fyllning: Fördela osten i pajskalet. Vispa ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Grädda ca 40 min.

    5. 5.

      Skär den ljumna pajen i bitar. Klicka sedan på crème fraiche och röd rom. Strö över röd- och 
gräslök.

Fler recept på:
Västerbottenost, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?