Lättfrusen phillyglasstårta

Lättfrusen phillyglasstårta

Av:
Vanilj och fint fras. God naturell, ännu bättre med fina sommarbär. Lättfrusen och försvinnande god. Gelatin i smeten gör att tårtan håller formen också om den tinat helt. Är du ”rädd” för gelatin så gör den utan och servera härligheten lagom halvfrusen.
Annons

Ingredienser

  1. Marängbotten

    1. 2 st gelantinblad
    2. 1 st vanilstång
    3. 2 dl strösocker
    4. 4 st ägg, gulor
    5. 4 st ägg, vitor
    6. 200 g Philadelphiaost
    7. 4 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

    2. 2.

      Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången.

    3. 3.

      Skilj äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ner philadelphiaosten.

    4. 4.

      Vispa grädden i en skål för sig och vänd ner den i äggsmeten.

    5. 5.

      Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.

    6. 6.

      Vispa äggvitorna till toppigt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.

    7. 7.

      Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Plasta in den väl om du ska ha den i frysen ett tag så att den inte tar smak av annat

    8. 8.

      Ta ut och dekorera tårtan med bär, och temperera den en timme i kylen eller 45 min i rumstemperatur.

Är innehållet i detta recept olämpligt?