Lättbakat långpannebröd

Lättbakat långpannebröd

Av: / Foto: Pontus Ferneman
150 min
1 långpanna
Duka fram ett stort härligt foccaciabröd med örter, fetaost och oliver på bordet!
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. Ugn 250°
    2. 25 g jäst
    3. 3 dl vatten, ca 37°
    4. ½ dl olivolja
    5. 2 msk honung
    6. ½ tsk salt
    7. 7 dl vetemjöl special
  2. Fyllning

    1. ½ dl olivolja
    2. 100 g fetaost
    3. 100 g svarta oliver, avrunna
    4. 1–2 st små rödlökar
    5. ½ msk flingsalt
    6. ½–1 tsk hackad färsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Lös jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, honungen och saltet. Tillsätt mjölet.

    2. 2.

      Arbeta till en lös och smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 min.

    3. 3.

      Klä en långpanna, ca 25x40 cm, med bakpapper. Häll ut degen och tryck ut den med fuktade händer. Låt jäsa under duk i ca 30 min.

    4. 4.

      Fyllning: Gör gropar i degen. Ringla över olivolja och tryck i tärnad fetaost, oliver och tunna rödlöksklyftor. Strö på flingsalt och rosmarin.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?