Lättbakade och frasiga wienerbröd med bär

Lättbakade och frasiga wienerbröd med bär

Av: / Foto: Pontus Ferneman
8 st
Med frysta smördegsplattor, snabbmarsankräm och bär bakar du lätt dessa fantastiskt goda wienerbröd!
Annons

Ingredienser

    1. 4 frysta smördegsplattor
    2. 1–1½ dl vaniljkräm, typ kallrörd marsan
    3. 3/4 dl hallonsylt
    4. 150–20 g bär, t ex hallon och blåbär (inkl garnering)
  1. Pensling & garnering

    1. 1 ägg
    2. 50 g choklad
    3. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200 °.

    2. 2.

      Tina smördegsplattorna och dela dem på mitten. Kavla gärna ut dem lite lätt åt båda håll. Vik in hörnen mot mitten på varje ruta. Lägg på en klick vaniljkräm, lite sylt och några bär på varje. Spara resten av bären till garnering.

    3. 3.

      Pensling & garnering: Pensla degen med lätt uppvispat ägg.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt wienerbröden svalna. Garnera med de sparade bären.

    5. 5.

      Hacka och smält chokladen. Ringla den över wienerbröden. Pudra ev över lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?