Lättbakade dinkelbullar

Lättbakade dinkelbullar

/ Foto: Pontus Ferneman
90 min
22 st
Fresta med fina bullar till julfrukosten!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 3 dl mjölk
    3. 25 g jäst
    4. 1 tsk salt
    5. 4 dl dinkelmjöl, fullkorn
    6. 50 g mjukt smör
    7. 3–4 dl vetemjöl special

Gör så här

    1. 1.

      Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt och dinkelmjöl. Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning.

    2. 2.

      Ta i nästan allt vetemjöl special och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 30 min.

    3. 3.

      Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Skär i bitar. Forma till bullar och lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?