Lättbakade bärmuffins

Lättbakade bärmuffins

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
15 st
Spritsa en härlig kräm på muffinsen och låt barnen dekorera med fina bär!
Fler recept på:
Bakelser, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 75 g smör
    3. 3 st ägg
    4. 2 dl strösocker
    5. 4 dl vetemjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. 1½ dl filmjölk eller yoghurt
    9. ca 3 dl hallon och blåbär
  1. Glasyr & garnering

    1. 150 g mjukt smör
    2. 200 g färskost, typ philadelphia
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 3½ tsk florsocker
    5. hallon, blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och filmjölk eller yoghurt. Vänd i bären sist. Häll smeten i muffinsformar till ca ¾ fyllda.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

    4. 4.

      Glasyr & garnering: Mixa eller vispa smör och färskost fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa glasyren slät. Spritsa glasyren på muffinsen. Garnera med bär.

Fler recept på:
Bakelser, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?