Lättbakad limesockerkaka

Lättbakad limesockerkaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
50 min
14 skivor
Ljuvlig mjuk kaka med frisk smak av lime och citron.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 2 st ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 50 g smör
    5. 1 dl vatten
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 2 tsk bakpulver
    8. rivet skal av 1 lime
    9. rivet skal av 1 citron
    10. 1 msk pressad citronsaft
  1. Glasyr

    1. 2 dl florsocker
    2. ½ st äggvita
    3. 1½–2 msk pressad limesaft
  2. Garnering

    1. lime

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt vattnet. Låt koka upp och häll det i äggsmeten.

    2. 2.

      Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med skal och saft från citrusfrukterna. Häll smeten i en smord och bröad avlång form (ca 1½ liter).

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan vila några minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna.

    4. 4.

      Glasyr: Rör ihop ingredienserna till en tjock glasyr. Bred den över kakan. Garnera med limeskivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?