Lättbakad banankaka med mjölkchoklad och nötter

Lättbakad banankaka med mjölkchoklad och nötter

Av: / Foto: Pontus Ferneman
15 skivor
Mjuk banankaka med massor av hasselnötter och choklad. Lättbakad kaka som är perfekt att baka när man har riktigt mogna bananer hemma.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör, rumstempererad
    2. 3 dl strösocker
    3. 3 mogna bananer
    4. 3 ägg
    5. 4 dl vetemjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 100-150 g hasselnötter
    8. 100 g mjölkchoklad
    9. 50 g centerchoklad eller ploppa
  1. Garnering (valfritt)

    1. 50-100 g mjölkchoklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Rör smör och socker poröst. Mosa bananerna och rör i dem. Rör i äggen ett i taget.

    3. 3.

      Blanda mjölet med bakpulver. Hacka nötter och choklad grovt och blanda med mjölet, vänd ner allt i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Ringla ev smält choklad över som garnering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?