Lasange med spenat

Lasange med spenat

Av:
60 min
6 portioner
Smaksätt gärna spenat-röran med någon god ost, typ feta- eller grönmögelost. Behåller du spenatröran naturell är det väldigt gott med lite rivet citronskal i tomatsåsen!
Annons

Ingredienser

  1. Tomatsås

    1. 1 dl torkade gröna linser
    2. 1 st lök
    3. 2 klyftor vitlök
    4. 400 gram krossade tomater
    5. 3-4 dl vatten
    6. salt, peppar, oregano, basilika
    7. 1 tsk dijonsenap
    8. olja till stekning
  2. Spenatblandning

    1. 350 gram bladspenat
    2. 3-4 dl mejeriprodukter (creme fraiche, keso, kvarg etc)
    3. 1 dl riven ost (feta eller mögel)
    4. salt & peppar
    5. malen muskot
  3. Övrigt

    1. 200 gram riven ost
    2. 12-15 st lasangeplattor

Gör så här

    1. 1.

      Tomatsås: Blötlägg linserna någon timme eller två innan matlagningen, så går det snabbare att koka.

    2. 2.

      Hacka lök och vitlök, riv moroten och fräs i olja till löken har mjuknat.

    3. 3.

      Tillsätt tomatkross, vatten och linser. Krydda och lät koka till linserna är mjuka, ca 20-40 min.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200 grader

    5. 5.

      Tina bladspenaten och krama ur vätskan noggrant.

    6. 6.

      Blanda med mejeriprodukterna och eventuell ost.

    7. 7.

      Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

    8. 8.

      Smöra en ugnsfast form och varva med tomatsås, spenatröra och lasangeplattor. Börja och avsluta med tomatsås och toppa med riven ost.

    9. 9.

      Grädda i 25 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?