Lasagne med squash

Lasagne med squash

Av: / Foto: Kent Jardhammar
50 min
3 port
Denna rätt går att förbereda fram till gratinering.
Fler recept på:
Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 500 g nötfärs
    2. 1 gul lök
    3. 1 msk smör
    4. 1 burk hela tomater
    5. 2 tsk timjan
    6. 2 squasher
    7. 1 1/2 dl grädde
    8. 3 3/4 dl riven ost (150g)
    9. 1 knivsudd riven muskot
    10. 150 g bacon
    11. salt
    12. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Fräs färs och hackad lök i halva mängden smör. Tillsätt hela burktomater och timjan. Koka ihop såsen 10 min, smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Skär squashen i tunna skivor på längden, stek dem på bägge sidor i resterande smör.

    3. 3.

      Värm grädden, rör i osten; smaka av med muskot, salt och peppar.

    4. 4.

      Smörj en ugnsfast form. Varva squashskivor, färssås och ostsås. Börja och avsluta med squash. Toppa med bacon. Stek i 200o, 35 min. Servera med en tomatsallad.

Fler recept på:
Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?