Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 1 msk rapsolja
    4. 1 paket lasagneplattor
    5. 3 msk tomatpuré
    6. 500 g krossade tomater
    7. 1 tsk flytande honung
    8. 1 tärning grönsaksbuljong
    9. 2 msk hackad timjan
    10. (1 tsk torkad timjan)
    11. 4 dl vatten
    12. 200 g fryst spenat
    13. 2 halloumi
    14. 1 1/2 dl pumpakärnor
    15. 1 1/2 dl riven ost
    16. salt
    17. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Hacka lök och vitlök.

    3. 3.

      Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.

    4. 4.

      Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.

    5. 5.

      Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Skär halloumin i tunna skivor.

    7. 7.

      Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

    8. 8.

      Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?