Lasagne

Lasagne

Av: / Foto: Malte Danielsson
45 min
4 personer
Smarrig och glutenfri Lasagne.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Chili, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st squash
    2. salt
    3. 1 st gul lök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 msk olivolja
    6. 600 g nötfärs
    7. 1 burk krossade tomater, 400 g
    8. 1/2 dl chilisås
    9. 1 tsk örtkryddor
    10. salt, svartpeppar
    11. 200 g mozzarella
    12. 1 burk crème fraiche
    13. 1 dl riven ost
    14. 1/2 dl ajvar relish
    15. 1/2 dl grön pesto
    16. 2 st små orange paprikor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squash på längden. Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur. Skala och hacka löken och finhacka vitlök.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken. Tillsätt färs och bryn några minuter. Häll i krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg ett lager med squashskivor i en ugnsfast form. Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan. Upprepa med ett lager till och toppa med ost, ajvar och pesto. Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Chili, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?