Lapp-palt med sirapssås

Lapp-palt med sirapssås

Av:
15 min
4 Portioner
Efterrätt från norrland som ger nostalgitrippar!
Annons

Ingredienser

  1. Palt

    1. 4 Dl Mjölk
    2. 2 St Ägg
    3. 10 Dl Vetemjöl
    4. 0,5 Tsk Salt
  2. Sirapssås

    1. 4 Msk Sirap
    2. 2 Msk Smör

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp 2l vatten i en kastrull med lite salt.

    2. 2.

      Vispa äggen i en bunke. Blanda ner mjölken och saltet. Tillsätt därefter mjölet i etapper under knådning. Degen ska bli nästan lika hård som en paltdeg.

    3. 3.

      Sätt i degen i små klickar i det kokande vattnet med hjälp av två matskedar. Låt det koka i 15-20min.

    4. 4.

      Smält smöret i en kastrull , tillsätt sedan sirapen och rör lätt. Låt såsen stå och sjuda tills palten är färdig att servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?