Långpannepizza med medelhavssmak

Långpannepizza med medelhavssmak

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
12 rutor
Servera en klick kall sås med chilisting till pizzan!
Fler recept på:
Basilika, Chili, Tomater, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 sats grundrecept pizzadeg (se separat recept)
  1. Topping

    1. 2–3 dl färdig tomatsås
    2. 3–4 dl riven lagrad ost
    3. 200 g skivad kallrökt skinka
    4. 150 g fetaost
    5. 250 g halverade el klyftade cocktailtomater
    6. 30 g pinjekärnor
    7. 3 msk grön pesto
  2. Dressing

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 3 msk chilisås
  3. Garnering

    1. rucolasallad
    2. basilika
    3. ev olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Gör degen och låt den jäsa enl beskrivn.

    2. 2.

      Kavla ut degen till en stor fyrkantig platta på mjölat bakbord. Placera degen på bakpappersklädd plåt.

    3. 3.

      Topping: Bred ut tomatsås på bottnen. Strö över nästan all ost. Dela skinkan i bitar och fördela på bottnen. Dela fetaosten och strö över den samt halverade tomater. Strö över pinjekärnor och ringla över pesto. Grädda mitt i ugnen 18–20 min. Toppa pizzan med rucolasallad och basilika. Skär upp i rutor.

    4. 4.

      Dressing: Blanda crème fraiche och chilisås. Klicka såsen på rutorna eller servera den bredvid.

Fler recept på:
Basilika, Chili, Tomater, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?