Långpannebröd med vallmofrö

Långpannebröd med vallmofrö

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter mjölk
    2. 100 g jäst
    3. 100 g rumsvarmt smör
    4. 1 msk strösocker
    5. 1,5 msk salt
    6. 26 dl vetemjöl, ca 1 560 g
    7. 1 msk smält smör till plåt

Gör så här

    1. 1.

      Gör så här: 1. Ljumma mjölken i en kastrull till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke, rör ut med den ljumma mjölken. 3. Tillsätt smör, strösocker, salt och allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper från kanterna i bunken.  Täck bunken med duk och låt jäsa 30 minuter. 4. Ta upp degen på bakbordet och dela degen i 4 lika stora delar. Forma varje del till en formfranska och lägg i långpanna klädd med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Pensla mellan bröden med smält smör så lossnar de lättare ifrån varandra efter bakning. 5. Täck bröden med bakplåtspapper och låt jäsa 20 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. 8. Baka i nedre delen av ugnen i ugnen 30 minuter tills de fått en fin färg. Får de för mycket färg så kan du sätta en plåt ovanför bröden i ugnen. På det sättet så blir det fortfarande värme, men bröden bränns inte, plus att du slipper hålla på med aluminiumfolie.

    3. 3.

      Pensling 1 ägg Vallmofrön 9. Låt bröden svalna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?