Långkokt fläskkotlett

Långkokt fläskkotlett

Av:
150 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Kotlettkoket

    1. 4 fläskkotletter (el fläskkarré i skivor)
    2. 2 msk mörk balsamvinäger
    3. 1 msk ljus sirap
    4. 1 msk soja
    5. 2 msk kalvfond
    6. 2 st morötter
    7. 2 st gula lökar
    8. 3 st vitlöksklyftor
    9. 5 st vitpepparkorn
    10. 2 st lagerblad
    11. 5 st kryddpepparkorn
  2. Till såsen

    1. 2 dl creme fraiche
    2. 1 dl grädde
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger. Sänk värmen och låt allt småkoka under lock ca 1-2 timmar.

    3. 3.

      Lyft upp kotletterna och vispa ner creme fraiche och grädde i buljongen. Koka upp så du får en krämig sås, red ev. av med mörk redning eller maizena. Smaka av med salt och peppar och kanske mer soya, fond eller balsamvinäger.

    4. 4.

      Servera med kokt potatis, och grönsaker och inlagd gurka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?