Långkokt chiligryta

Långkokt chiligryta

Av:
150 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 3 vitlöksklyftor
    3. olivolja
    4. 800 g högrev
    5. 3-4 dl vatten
    6. 500 g krossade tomater
    7. 3/4 dl tomatpuré
    8. 1 tsk oregano
    9. 1 tsk timjan
    10. 1 tsk fänkålsfrön
    11. 1 tsk chiliflakes
    12. 1 tsk rökt paprikapulver
  1. Till servering

    1. kokt ris
    2. isbergssallad
    3. paprika
    4. tomat
    5. avokado
    6. rödlök
    7. tacochips
    8. gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs löken i olivoljan i en stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig

    2. 2.

      Lägg över löken i en gryta. Dela köttet i bitar, 3*3 cm. Stek köttet, lite i taget, salta och peppra allt eftersom och lägg över i grytan

    3. 3.

      Vispa ur stekpannan med lite vatten. Tillsätt allt vatten, krossade tomater, tomatpuré, oregano, timjan, fänkålsfrön, chiliflakes och rökt paprikapulver till grytan

    4. 4.

      Koka grytan under lock i 2-2,5 timme. Köttet ska vara riktigt mört. Tillsätt ev mer vatten. köttet ska vara täckt av vätska under hela koktiden

    5. 5.

      Servera grytan med ris, uppskurna grönsaker, tacochips och gräddfil

Är innehållet i detta recept olämpligt?