Dag 1: Smula ner jästen i en degbunke.Tillsätt det rumsvarma vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt vetemjölet och rör blandningen slät. Täck bunken lätt med plastfilm. Låt jäsa rumsvarmt över natten.
Dag 2: Smula ner jästen i fördegen. Tillsätt det rumsvarma vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt mjölet och arbeta degen i maskin 8 minuter, för hand något längre. Tillsätt honung, salt och ost. Arbeta degen ytterligare 2 minuter.
Täck med en bakduk och låt degen jäsa 30 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två bitar.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa till knappt dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250°.
Skär ett ytligt snitt i de färdigjästa bullarna med en vass kniv och duscha dem sedan med vatten från en blomspruta.
Rulla ut degbitarna till längder. Dela upp varje deglängd i bullbitar genom att rulla degen hårt med handflatan tills den går av. På så sätt bildas det två smala degändar på bullarna, som ger den citronliknande form.
Grädda bullarna mitt i ugnen 6–7 minuter tills de börjar få färg
“Duscha bröden lätt med en blomspruta så får de fin skorpa vid gräddningen i den höga temperaturen.”