Långjäst bröd

Långjäst bröd

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 140 g vatten
    2. 5 g jäst
    3. 2 msk honung
    4. 285 g vetemjöl
    5. 150 g rågmjöl
    6. 1,5 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vatten, jäst och honung

    2. 2.

      Tillsätt mjöl, sen salt, och blanda tills allt mjöl är vått (kladdig deg).

    3. 3.

      Täck med lock eller plast + handduk och låt jäsa i rumstemp. 18-24 h, eller ca 3 dygn i kylen.

    4. 4.

      Forma degen, vik ett par gånger. Lägg på plåt och jäs 45 min til 1,5 h. Grädda ca 30 min i 200 grader ev. med ånga.

Är innehållet i detta recept olämpligt?