Långbakad rödbeta med crudité och dragongrädde

Långbakad rödbeta med crudité och dragongrädde

Av:
5 Personer
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Tvättade och skalade rödbetor
    2. 1 tsk Salt
    3. 300 gr Färsk dragon
    4. 200 gr Färsk spenat
    5. 5 dl Matolja
    6. 2 dl Grädde
    7. Dill

Gör så här

    1. 1.

      Lägg de skalade rödbetorna på bleck med lite matolja och salt. Sätt combiugnen på 30% ånga / 130 grader. Sätt in betorna och baka 2,5-3h. Snurra gärna runt dem någon gång under denna tiden. De skall vara mjuka men ha lite kärna i mitten. Spara en eller två hela betor till att hylva tunt. Lägg dem i vatten och skölj dem tills de slutar att ”blöda”. Detta kallas crudité.

    2. 2.

      Värm matolja i en kastrull till 55 grader. Lägg spenat och dragon i en mixer. Slå över den varma oljan och mixa fint i minst 20 min. Sila genom en silduk eller kaffefilter. Oljan skall vara helt klar och grön.

    3. 3.

      Arrangera rödbetorna på tallriken, lägg på råa skivade betor, dragon och tag grädde i en liten skål. Häll i lite dragonolja så den spricker. Skeda över grädden med olja på rödbetan. Garnera med färsk dragon och dill. Funkar utmärkt som tillbehör till vilt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?