Långbakad anka med krispig grönkål

Långbakad anka med krispig grönkål

Av: / Foto: Peter Kam
300 min
5 personer
Anka är fantastiskt gott! Här med krispig grönkål. Ankan ska bakas i minst 4 timmar.
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 anka à ca 2 kg
    2. salt och peppar
    3. 1 knippa persilja
    4. 5–6 kvistar färsk timjan
    5. 1 tsk torkad timjan
    6. 1 kvist rosmarin
    7. 2 msk rivet citronskal
    8. 2 dl olivolja
    9. 2 dl rapsolja
  1. Grönkål

    1. ca 300 g grönkål utan stjälk
    2. 1 dl olivolja
    3. lite fingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Stycka ankan i bröst, lår och klubbor. Dra av skinnet.

    2. 2.

      Krydda köttet runtom med salt och peppar. Blanda ankdelarna med örter och citronskal i en eldfast form eller stekgryta. Häll på oljorna.

    3. 3.

      Ställ in i 100° varm ugn och baka tills köttet är mört, 4–5 tim.

    4. 4.

      Riv grönkålen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Massera in oljan med händerna och krydda med flingsalt. Ställ in plåten i 175° varm ugn och tillaga i ca 15 min.

    5. 5.

      Vänd runt i kålen med en stekspade efter halva tiden. Servera ankan med den krispiga kålen.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?